CHIRINGUITO EN BARCELONA

HOTEL ALGER

TV CONFERENCE TED x Barcelona

UNIVERSITY COMPLEX IN ALGERIA

The university complex in Algeria is  winning  project of a competition, won at the end 2011.

Image

PROJECT DATA
PROGRAM: University complex
-10,000 university places
-Building 1 and 2: 21,648 m2
-Building 3 and 4: 14,963 m2
-Auditorium: 4,093 m2
SITE: 10 Ha
BUILT: 72.000 m2
LOCATION: Algeria
STATUS: In progress

_DNA UNIVERSIDAD DE ARGELIA

Provisions and facilities for 10.000 university students are divided between four buildings and an auditorium, which interact with the topography of the site. The buildings rise in height accordingly to the topography, creating several different exterior levels where students can walk and congregate, thus creating a strong connection between the natural and the man-made world.

05_HUM     U_1_EXT_01U_1-2-3-4-AU_EXT_LANDSCAPE_06     02_HUM

1st STAGE CONSTRUCTION PROCESSDNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-06 DNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-10 DNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-05

2nd STAGE CONSTRUCTION PROCESSDNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-12 DNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-13 DNA_UNIVERSITY-ARGEL_UNDER-CONSTRUCTION-14

BRITISH SCHOOL IN GHANA, AFRICA

DNA Barcelona Architects arrives in Accra, Ghana, to build a British school where the children can complete their education, from kindergarten level to secondary school level.

_01 AEREA

PROJECT DATA
PROGRAM: Kiddy college, primary and
secondary school, gymnasium
-Kiddy College: 3,018 m2
-Primary School: 4,349 m2
-Secondary School: 5,956 m2
-Gymnasium: 2,512 m2
SITE: 8,776 m2
BUILT: 15,835 m2
LOCATION: Ghana
STATUS: In progress

The circulation space of the building takes the form of a single long, winding corridor which interlocks with itself and steadily rises in height, creating several residual exterior common spaces which are surrounded by glass walls.

_05 H2 

_07 H   _04 H2

[vimeo http://vimeo.com/69973792]

It is both a symbolic and a spatial statement: it provides social spaces for the students and places of pauses and repose for the students, the gradual rise in height of the corridor represents the progression of a child´s education and the glass walls give a sense of permeability between the inside and the outside, between education and life outside.

OPENING SEPTEMBER 2014!
DNA_CARTEL BRITISH SCHOOL GHANAla foto

 

1st STAGE CONSTRUCTION PROCESS
IMG-20140513-WA002          IMG-20140513-WA003    DNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA-01lr          DNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA-02lr  DNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA-03lr          DNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA-05lrDNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA-04lr
2nd STAGE CONSTRUCTION PROCESSDNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA_UNDER-CONSTRUCTION-01 DNA_BRITISH-SCHOOL-GHANA_UNDER-CONSTRUCTION-02